HOMEPAGE / CURTAIN WALLS / CAMPUS PELLENBERG, BELGIA

Campus Pellenberg, Belgia

Campus Pellenberg, Belgia

Obiekt na terenie Szpitala Uniwersyteckiego w Pellenbergu (Belgia) przeznaczony na oddział rehabilitacji dla osób niepełnosprawnych. Strzelista, prosta bryła na planie kwadratu przez 11 kondygnacji, z których dwie (poziom 8/9) zawierają salę gimnastyczną o wysokości ponad 8m z dwoma przeciwległymi ścianami całkowicie przeszklonymi, a piętro niżej znajduje się basen, również z panoramicznym widokiem na okoliczną przyrodę. Budynek usytuowany jest w ogromnym parku, wśród zieleni i organicznie z nią związany poprzez bogatą kolorystykę oraz ciekawe zestawienie materiałów na elewacji. Zielone szkło i refleksyjny shadow box w pasach spandrelowych stanowią wyraźny kontrast dla rdzawych okładzin z Cortenu, profile aluminiowe w różnych odcieniach brązu łączą wszystko w harmonijną całość.

  • 3.500 m2 konstrukcji aluminiowo ? szklanych oraz okładzin z pełnych i perforowanych kaset Corten
  • fasady słupowo – ryglowe z oknami wpinanymi
  • osłony z siatek ciągnionych
  • ciekawe przeszklenia: szyby panoramiczne o powierzchni jednej formatki ponad 12m2, spandrele ze szkła z powierzchnią typu krepina, na wysoko refleksyjnym, polerowanym shadow box


Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą lub masz pytania.

Bezpłatnie skonsultuj się z naszym ekspertem!

Skontaktuj się za nami


  +48 22 776 30 14

Biuro Obsługi Klienta (pon.–pt. 08.00–16.00)